Espais Fa 6 mesos

Projectes Comunitat Creativa Vol. II

Setmanes enrere vam començar aquesta sèrie d’articles dedicats als projectes de la nostra comunitat de Poblenou Urban District. Una comunitat formada per tota una xarxa creativa en la qual trobem des d’artistes, agències de publicitat, centres de creació, estudis de disseny i arquitectura, galeries d’art, museus a sales de concerts, estudis de música, centres de formació i molt més.

Seguim repassant alguns dels èxits dels nostres membres pel que aquesta setmana la dediquem a tres importants agències de comunicació destacant algunes de les seves campanyes més recents:

Life In The Woods

Life In The Woods (LITW), agència creativa amb seus a Barcelona i Londres, ha treballat en un dels seus últims projectes per la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic.

El seu repte va consistir en crear una nova imatge i una campanya de comunicació que l’acompanyés, amb un component clarament disruptiu respecte als tòpics al voltant del tema ‘eco’, i amb un enfocament fresc que renovés l’aparença acadèmica i científica de la institució, creant una marca propera, fàcil de comprendre i que permetés divulgar continguts complexos que ens envolten en el nostre dia a dia.

En un treball d’investigació conjunt entre LITW i la Càtedra, i amb la direcció artística de Pol Solsona i fotografia de Leonardo García Mendez, es va optar per triar la idea de cicle i les caixes de fruites de plàstic, cartró i fusta, com a element central de la narració. Quin és més sostenible?.

Les respostes després d’aquest plantejament es troben en el treball continu dels investigadors, i en totes les disciplines tractades, un treball sense principi ni fi, però amb molt de futur, el qual s’ha plasmat en una nova gràfica, aplicacions de tota mena i una campanya en vídeo per a plataformes en línia.

BCN Science

BCN Science és una agència de comunicació especialitzada en el sector del health care i la medicina que porta més de quinze anys transmetent continguts de caràcter científic amb un llenguatge accessible per a tothom.

Aquestes últimes setmanes van llançar els mòduls de Lifefulness, un programa per combatre l’estrès en moments d’incertesa. En concret són vuit setmanes d’entrenament amb exercicis pràctics, lectures i audiovisuals dirigit a tot aquell / aquella que vulgui connectar amb si mateix i el seu entorn moment a moment i / o vulgui aprofundir en el desenvolupament d’estratègies per millorar el seu benestar.

Per un altra banda, One Minute Stories és una producció original de BCN Science que tracta temes científics a través dels ulls dels seus protagonistes. Una sèrie de documentals d’un minut que retraten perfils innovadors i el seu treball en el camp de la medicina. I tot en menys d’un minut.

Firma

En Firma, agència de comunicació amb seus a Barcelona i Los Angeles, s’han encarregat recentment del redisseny del web de Natura.

Natura va demanar a l’agència redefinir l’experiència de l’usuari de comerç electrònic per millorar la personalitat de la seva marca i transmetre tot l’univers visual dins del seu ecosistema digital. Com a resposta, Signatura va proposar un sistema visual basat en mòduls que transmet l’eclecticisme de la marca al temps que permet un flux continu de les imatges i diversos productes.

Un altre dels reptes amb els quals va haver d’enfrontar l’agència va ser traduir la personalitat càlida i somiadora de la marca al món online. Per aconseguir això, van equipar a la marca amb un conjunt de recursos gràfics que s’inspiren en l’univers Natura i es reprodueixen en una mena de collage.

El resultat és una web que ens submergeix en l’univers de Natura, permetent explorar i descobrir productes i finalitzar la compra en un procés sense friccions. Un equilibri d’inspiració de marca i usabilitat que impulsa l’atractiu de la marca i optimitza la conversió.

Enhorabona a tots per aquests grans projectes!