Recórrer el circuit de l’Art del Districte Creatiu de Barcelona

En el Districte Creatiu de Barcelona pots trobar-hi des de galeries d’art, museus i showrooms que ofereixen diferents activitats culturals i exposicions per a tots els públics.  Per aquests últims dies de gener i el mes de febrer alguns d’aquests espais tenen exposicions i esdeveniments dins la seva programació destacats en aquest article. 

A La Plataforma encara ets a temps de poder visitar Arte & Venta, exposició col·lectiva dels artistes representats per la galeria. Gran oportunitat per a conèixer els artistes emergents del panorama i  visitar aquesta onzena edició de l’exposició anual Arte & Venta que va començar a inicis de desembre i que finalitza el 2 de febrer. 

A més, participa en la 3era edició del circuit lumínic Off Llum Bcn els pròxims 4 i 5 de febrer, festival ideat, gestionat i produït per Poblenou Urban Districtdins al marc del Festival Llum Bcn

En el seu espai es podrà apreciar l’obra lumínica “El Éxtasis de Santa Maria”, de l’artista NO QUEDA QUINTE (Marina Salazar). 

 

L’espai Chez Xefo  també consta dins de la programació del Off Llum Bcn. Es podrà visitar l’obra Nuestro Mar Vibra de l’artista Maurici GinésL’artista explica el significat de l’obra de la següent manera: “Nuestro Mar Vibra són records de llum de Barcelona. S’inspira en l’estela de reflexos que el sol produeix a l’aigua quan apareix al mar Mediterrani de manera que l’obra evoca una mirada fragmentada de la sortida del sol, els seus reflexos en un mar propi. El moviment de l’espectador i el moviment de la llum a la peça crea subtils efectes de perspectiva generant una relació personal amb l’obra”. Una de les peces del circuit lumínic de Poblenou Urban District.   

A més a més, encara pots visitar l’exposició  “La Vida Después de Chernóbil – Quintina Valero” oberta fins el proper 22 de juny

 

El Museu Can Framis estrenarà el 7 de febrer l’exposició Fuera de campo, que estarà en actiu fins al quinze d’abril. La Fundació Vila Casas vol reivindicar l’obra d’Isidre Manils (Mollet, 1948) i li dedica una exposició que aborda diferents aspectes de la seva trajectòria entrellaçant punts de trobada entre els diferents suports en els quals reposa la pintura. Exposició comissariada per Natàlia Chocarro.

Davant del Museu, als jardins Miquel Martí Pol de Can Framis, serà la ubicació de la instal·lació “Serres” de Cabo San Roque que ofereixen pel Festival Llum Bcn els dies 4, 5 i 6 de febrer. 

 

El Museu del Disseny de Barcelona ofereix diferents exposicions durant aquests últims dies de gener i el mes de febrer.  

BANKSY. The Art of Protest és una de les exposicions més rellevant que es poden visitar avui en dia en el museu i que estarà en actiu fins a principis de març. Tal com el seu nom indica, BANKSY. The Art of Protest és una gran mostra internacional organitzada per Sold Out que, després d’haver rebut més d’un milió de visites a la seva gira mundial, es pot gaudir a Barcelona per proposar una immersió multisensorial al misteriós món d’aquest influent artista.

A més, en el Museu del Disseny de Barcelona també es poden visitar les seves exposicions permanents; Objectes comuns. Històries locals, debats globals,  Pis-Museu de la Casa Bloc, Habitatge 1/11, Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives (segles III-XIX), Modernisme, cap a la cultura del disseny i El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015).

Enguany, també participarà del festival Llum Bcn 2022 acollint quatre obres lumíniques: Faces of ImageNet de Trevor Paglen, OSC-B d’ULF LANGHEINRICH. 

 

El Disseny Hub Barcelona ofereix propostes col·lectives. Per una banda ofereix l’exposició dels 10 projectes de moda circular Sustainable Challenge ‘21. La mostra recull les propostes elaborades pels joves estudiants i participants en la tercera edició del Sustainable Challenge. Organitzat per MODA-FAD, el festival Design Manchester. 

També pots trobar l’exposició “ADCE Travelling Exhibition”, Coneguts com la Lliga de Campions de la creativitat, els Premis ADCE són l’única competició internacional que reuneix obres premiades de les competicions nacionals europees més prestigioses.

Així doncs, l’ADCE Travelling Exhibition mostra les 44 obres guanyadores d’or i els 3 grans premis especials dels projectes presentats a la 30a. edició ADCE Awards – Best of European Design and Advertising. Oberta al públic fins al 6 de febrer. 

Pel Festival Llum Bcn el Disseny Hub Barcelona també acull diferents instal·lacions lumíniques: Data Heartbreak de Domestic Data Streamers i Row de Tundra. 

 

A Piramidón. Centre d’Art Contemporani es pot veure l’exposició col·lectiva 2022_n1 amb obres com “La distància per apagar el llum” és una obra directament relacionada amb la recerca personal duta a terme per l’artista resident Antoni Abad i usos de les mesures, el llenguatge i la relació existent entre ells. L’artista evidencia que mesurar no és una altra cosa que comparar, establint una relació entre allò que volem conèixer i la unitat triada com a patró, en aquest cas, el pam.

 

A L&B Contemporary acull la mostra HOT (Here Our Team), oberta fins a l’11 de febrer. És una proposta amb obra post-COVID que gira al voltant de reprendre la interacció amb el nostre entorn i amb els nostres sentits. Obrir-se a la seducció, però també a tot allò que la societat i el món planteja i qüestiona: l’escalfament climàtic, les reivindicacions al voltant de la violència de gènere o les minories. Presenta treballs en diferents suports i formats (pintura, escultura, ceràmica, vídeo, fotografia, aquarel·la o performance) de cinc artistes representats per la galeria: Anna Ill, Joan Ill, Sito Mujica, Xavi Muñoz, Vanessa Pey- en diàleg amb quatre artistes convidats: Laura Marte, Katia Giuliani, Joaquin Jara i Manel De Aguas. 

Us convidem que visiteu les exposicions d’aquests espais i gaudiu de la gran oferta cultural i artística que hi ha en el districte creatiu de Barcelona. Oportunitats úniques per a veure exposicions i esdeveniments de primer ordre.

 

La Fundació Palo Alto acull a la nau Escoleta “Recordando a Miguel Garigliano“, una exposició de les il·lustracions de l’artista que et conviden a endinsar-te en la seva imaginació. L’exposició “Recordando a Miguel Garigliano” centrada en les seves il·lustracions, fa un recorregut per l’essència del Yo Surreal de l’artista, especialment a la seva sèrie “Coma” que tracta els somnis que va experimentar durant un estat de coma de fa deu anys.

No dubteu a passar per la fundació i visitar aquesta exposició fins al 3 de febrer, de dilluns a divendres de 9h a 19h30 a la nau Escoleta. Accés lliure.