La red solidaria Poblenou Urban District se expande: BAU
La red solidaria Poblenou Urban District se expande: ROC35
La red solidaria Poblenou Urban District sigue expandiéndose
La red solidaria Poblenou Urban District sigue expandiéndose
Espais Fa 2 anys

El Poblenou Solidari continua creixent

La xarxa solidària que s’està teixint al Poblenou Urban District segueix expandint-se. Més i més membres de la comunitat s’estan involucrant amb accions solidàries per ajudar i fer front a la crisi de l’Covid-19 que, en els temps que corren, valorem més que mai. Espais gastronòmics, escoles, museus, hotels, etc, tots han trobat vies per promoure la solidaritat en els últims mesos.

Si ja us parlarem dels gestos solidaris realitzats per Twentytuhostel, Hotel Barcelona Princess, Fundació Vila Casas i Market Cuina Fresca fa un parell de mesos, aquesta setmana us presentem noves accions (o en curs) realitzades per membres de Poblenou Urban District.

LEKA

El restaurant LEKA, espai que dóna suport a la filosofia Honest Food basada en l’aprofitament del menjar i en productes de temporada i de proximitat, està activament participant en donacions d’aliments a l’Ateneu Flor de Maig. I és que l’ateneu forma part de la Xarxa d’Aliments P9, Xarxa de Suport Mutu Poblenou. Una xarxa de suport mutu en la que els barris de Sant Martí fomenten, des de la proximitat, valors de suport i de responsabilitat veïnal.

Concretament, la Xarxa de Suport Mutu de Poblenou recull, classifica i reparteix els aliments als veïns/es portant menjar a més de 100 persones i a Casa Àfrica.

Una xarxa solidària sorgida per ajudar les persones que ho necessitin en tasques com anar de compres o fer companyia, o per recopilar i posar a l’abast del veïnat informacions i iniciatives que puguin ser útils mentre duri la pandèmia. Tot tipus de suport especialment pensat per a les persones més vulnerables del nostre entorn, com les persones grans que viuen soles, les famílies monoparentals, les persones afectades pel virus, etc.

EL TIO CHE

⁣L’ orxateria El Tio Che ha ajudat aquesta última setmana amb la difusió de les festes de Maig al barri del Poblenou, per a les quals La Colla de l’Drac i la coordinadora d’entitats van preparar una programació especial per a aquest any. El suport va consistir en un sorteig de 6 pastissos gelats creats especialment per a l’ocasió i que el públic ha posat en demanda ara.

ROC 35

Com ja vam comentar fa un parell de mesos enrere, Roc35 s’havia llançat al complet en la seva tasca solidària donant suport a el personal sanitari gràcies a la seva unió a les iniciatives de Health Warriors i Open Arms. A dia d’avui, Roc35 segueix cuinant per a ells a més de cuinar per a persones que estan al carrer.

Des de fa 2 mesos que van començar amb aquestes iniciatives han cuinat gairebé 1000 racions setmanals a més d’utilitzar l’espai com a centre logístic per a la distribució de tots els productes que els donen.

BAU

D’altra banda, ja en el terreny educatiu, l’escola de disseny BAU porta temps testejant la hipòtesi que el disseny pot ser un catalitzador per a la transformació social. I què millor moment per posar aquesta tesi a prova que en aquests temps de crisi que estem vivint.

Per a això, l’organització no governamental ABD (Associació Benestar i Desenvolupament) amb la col·laboració de BAU, ha llançat la campanya #yositeveo. Una campanya per donar suport econòmic a aquests confinaments invisibles que durant la crisi del COVID19 no poden fer front a les despeses de lloguer, de subministraments energètics, d’alimentació i d’higiene, i no sempre poden acollir-se als ajuts públics.

Per treballar en aquest repte es va crear un petit equip format per Catalina Lluna i Xenia Herrera, estudiants del Màster Universitari en Investigació i Experimentació en Disseny que, sota la supervisió de Mª Àngels Fortea (coordinadora del Màster), van dissenyar en temps rècord el projecte #yositeveo.

La xarxa solidària de membres de Poblenou Urban District segueix expandint-se, és tot un orgull veure el desenvolupament i impacte social de totes aquestes iniciatives. Gràcies per formar part de la nostra comunitat!.