La red solidaria Poblenou Urban District se expande: ROC35
Espais Fa 2 anys

Roc35 s’uneix a la Solidaritat

Roc35, espai gastronòmic membre de la comunitat del Poblenou Urban District, s’ha unit a les iniciatives solidàries Health Warriors i Open Arms per donar suport a tots els nostres herois sanitaris.

Health Warriors és una iniciativa impulsada per Francesc Terns a Barcelona fa poques setmanes amb la irrupció de la crisi de l’Covid-19. Va néixer amb la idea de donar de menjar al personal dels hospitals no com un premi al seu descomunal esforç sinó com una necessitat per a aquest col·lectiu. Ja són més de 50 restaurants i empreses de Barcelona units per la causa, i la llista no deixa de créixer.

A aquesta iniciativa s’han unit fa poc més d’una setmana Roc35. L’equip cuina dues vegades a la setmana menjar per alimentar durant cinc dies. Entre ells es troba Ascanio Pannuti, director de l’espai. Ascanio ens ha comentat com Roc35 s’ha unit no només com a espai per poder preparar el menjar sinó a més com a centre logístic d’emmagatzematge de producte per Health Warriors.

Així mateix, està sent molt necessària la col·laboració d’empreses privades les quals envien els seus productes a Roc35 per poder així alimentar un major nombre de persones.

‘Roc35, usant els seus propis recursos, ha pogut preparar entre cent i dues-centes racions aquests últims dies però gràcies al suport d’empreses privades, les quals estan col·laborant enviant els seus productes alimentaris, podrem preparar fins a 400 racions’ apunta Ascanio.

Un cop el menjar està preparat Health Warriors s’encarrega del seu lliurament en els diversos hospitals de Barcelona.

D’altra banda, Roc35 també està col·laborant amb Open Arms a hores d’ara cuinant entre 30 i 40 racions per donar de menjar als seus voluntaris. La tasca d’aquesta ONG està sent de vital importància en aquests moments participant en l’assaig clínic d’un tractament mèdic contra el coronavirus.

El grup de voluntaris de l’ONG, tots amb formació sanitària, es dedica a la realització de tests i la distribució del tractament disponible tant a persones de la tercera edat com a treballadors en residències geriàtriques de tot Catalunya afectades per la pandèmia del coronavirus.

El tractament tracta d’identificar una combinació de fàrmacs que limiti la transmissibilitat de l’covid-19. “L’estratègia, denominada” profilaxi posterior a l’exposició “, s’aplica amb èxit des de fa temps en el camp de la sida per prevenir la infecció en persones que han estat exposades a virus”, segons ha comentat Open Arms.

Moltes gràcies ROC35 per la vostra implicació en iniciatives tan importants i necessàries en aquests moments, per portar alegria, ànims i ajuda als nostres sanitaris que ho necessitaran ara més que mai.