Art Fa 4 anys

Dissabtes de Vermut a Piramidón

Piramidón porta l’art al més alt, en sentit figurat i literal. Aquesta galeria d’art contemporani i fàbrica de creació està situada al pis 16 d’un gratacel al carrer Concili de Trento des de fa més de 30 anys.

Des de Piramidón podem recórrer amb els ulls tot el que se’ns escapa des del carrer fins que l’horitzó es torna infinit. És un espai de trobada entre la ciutat, l’art, els artistes i els visitants.

Des de fa anys celebren els ‘Dissabtes de Vermut a Piramidón’. El pla és tan desitjable com sona: art i vermut.

Els Dissabtes de Vermut a Piramidón proposa al públic a visitar les seves exposicions d’una manera única i diferent fora del seu horari habitual.

Als Dissabtes de Vermut a Piramidón, a més de poder visitar les exposicions actuals que es trobin a la galeria amb un vermut a la mà, també hi ha activitats especials com, per exemple, les visites als tallers d’artistes que realitzen una residència a Piramidón.

Aquest Dissabtes de Vermut a Piramidón, a més de veure les exposicions Murmullo de Kati Riquelme i la Colectiva_2020_n1, que han estat prorrogades fins a finals de mes, els artistes Keila Alaver i Eduard Resbier obriran les portes dels seus estudis per mostrar el seu espai de treball i els projectes en què estan immersos i xerrar sobre el seu treball.

Les obres d’Eduard Resbier són una finestra oberta a la natura, a un paisatge que va més enllà del que perceben els nostres sentits. Mitjançant la construcció d’espais interiors i exteriors, habitats i deshabitats, l’artista mostra la seva particular arquitectura mentre ens explica la seva pròpia història. Utilitza les distorsions visuals, la reducció cromàtica de les escenes i el desenfocat general d’aquestes a partir de l’escombrat de la pasta. Aquests efectes arriben a un excel·lent nivell expressiu en paisatges i escenaris que l’artista selecciona per presentar-nos una espècie de segona realitat, difuminada per l’aire i pel temps.

D’altra banda, Keila Alaver és una artista multidisciplinària. Ha treballat amb diverses tècniques des del dibuix a la pintura passant per la fotografia i actualment se centra en l’objecte i la instal·lació. Després d’una llarga residència a l’illa de Mallorca on va desenvolupar treballs que van ser exposats en diversos museus i espais locals, va començar la seva estada temporal a Piramidón a principis d’any per donar cos a un projecte sobre els petits comerços històrics de Barcelona.

El seu treball, per ara, es materialitza en un joc d’objectes d’ús quotidià dels que pretén reivindicar un valor simbòlic que sovint passa desapercebut. A partir de la combinació d’aquests elements busca aprofundir en el costumisme i la cultura popular -temes molt presents en la seva obra- des d’una perspectiva estretament lligada al territori.