Espais Fa 9 mesos

Dissabtes Tónics de La Escocesa

Des del Projecte Co- de la Fàbrica Oberta de Creació Analògica La Escocesa, diversos grups de treball investiguen sobre la millor manera d’apropar l’art a la gent d’una manera segura després de la declaració de l’Estat d’Alarma declarat pel Govern a causa del coronavirus.

Com a part de Projecte Co-, han posat en marxa trobades reconstituents anomenades Dissabtes tònics que tindran lloc durant tot el mes de juliol.

El primer d’aquests Dissabtes Tònics serà d’aquest 4 juliol a l’entrada de La Escocesa al C/Pere IV nº345 les 17h.

Alba Ríhe dóna vida a Vicky la Force. A les 17h obrirà el festival exercint com a pregonera i mestra de cerimònies dels Dissabtes Tònics, animant al barri a participar de les trobades i recollint les seves impressions i necessitats. Després tindrà lloc una revetlla amb foc inclòs!

A les 19h hi haurà una xerrada sobre les noves maneres de sortir de festa després del Covid-19: Com poder transitar la sensualitat, el ritme, el fogueig i la comunió dels cossos sense poder tocar-nos? Com perrear intensament sense tocar a l’altre? És possible?

Totes aquestes preguntes es tractaran i posaran en pràctica a les 20h durant el taller Balla Sola de la mà d’Isamit Morales i Juan David Galindo.

Ballar Sola és un procés grupal d’exploració de la dansa col·lectiu sense tenir contacte mantenint les cures necessàries en una situació de pandèmia. Aquesta és una oportunitat de reinventar l’espai de la festa des d’una visió feminista i ecològica. Es busca crear un ambient confortable, amable, i alhora de catarsi col·lectiva.

El conversatori d’escalfament de Ballar sola s’obrirà per a un grup de 10 persones i, en la següent sessió de carrer, es dissenyaran demarcacions que convertiran la proposta en una coreografia col·lectiva, un exercici de gaudi propi i alhora col·lectiu, de manera acurada i respectant la normativa.

Finalment, tancaran la primera jornada dels Dissabtes Tònics amb una processó pagana pel barri dirigida per Tatiana Melo i Marta Archilés.