Espais Fa 3 anys

Solidaritat en 3D: Moviment Maker

La part positiva de la situació que estem vivint és la unió ciutadana. Un bon exemple és que el passat 13 de març, res més declarar-se l’estat d’alarma, va sorgir el moviment Coronavirus Makers per suplir la manca de material de protecció que està patint el sistema sanitari.

Coronavirus Makers és una xarxa nacional de voluntaris -en la seva majoria makers- que de manera altruista, comparteixen la seva experiència i coneixement amb un únic propòsit: ajudar.

A Poblenou, hi ha una xarxa de creadors, innovadors digitals, fabricants, petits artesans, dissenyadors i espais de recerca en matèria tecnològica, que treballen per transformar el sistema productiu, fomentant la producció local, col·laborativa i sostenible.

Des de 2017 Poblenou Urban District realitza circuits per donar visibilitat als projectes i espais vinculats al moviment maker. El Makerspaces Circuit permet familiaritzar-se amb els diferents espais i persones que treballen sota aquesta nova premissa, per conèixer de prop la fabricació robòtica, impressió 3D, tall làser i molt més.

Fab Lab Barcelona, ​​Atta33 i MEDIOdesign són els espais que s’han sumat a Coronavirus Makers per fabricar viseres de protecció des dels seus tallers.

Fab Lab Barcelona és la seu global del programa Fab Academy. La seva missió com Fab Lab és proporcionar accés a les eines, el coneixement i els mitjans financers per educar, innovar i inventar utilitzant tecnologia i fabricació digital. Així, qualsevol pot fer (gairebé) qualsevol cosa i, d’aquesta manera, crear oportunitats per millorar vides i mitjans de vida al voltant del món.

D’una banda, Atta33 és un espai col·laboratiu de producció i investigació que creix i es desenvolupa en conjunt. És una incubadora de sabers on de les més petites contribucions resulten grans obres.

Per últim, Mediodesign desenvolupa i fabrica instal·lacions 3D i 2D així com estructures, prototips, productes i altres objectes en un taller-laboratori equipat amb maquinària de control numèric, tall làser i maquinària tradicional. A més, la premissa general de Mediodesign és aprofitar al màxim els recursos disponibles per reduir el seu impacte mediambiental.

Visera de protección MEDIOdesign

Aquest és un moment extraordinari, no només per l’obvi. Mai abans la comunitat Maker d’Espanya havia treballat en xarxa i de forma tan àgil per fer tant amb tan poc. És innegable l’impacte positiu que aquesta iniciativa està tenint en la nostra societat.

Des de Poblenou Urban District volem agrair a Fab Lab Barcelona, Atta33, a Mediodesign i a tota la comunitat maker la solidaritat i el compromís envers el benestar social.

Gràcies també a tu que ens llegeixes per no saltar-te les normes i quedar-te a casa.