Està passant Fa 3 anys

Torna SWAB Barcelona

Torna el SWAB Barcelona Contemporary Art Fair, la fira d’art contemporani de Barcelona que se celebrarà del 26 al 29 de setembre al Pavelló Italià de Fira Montjuïc. Comptarà amb fins a 300 artistes i més de 70 galeries de tot el món.

La naturalesa transgressora de SWAB Barcelona es tradueix en una programació que aposta per reflectir les problemàtiques socials i polítiques internacionals a través de les seves propostes. Totes les disciplines, des de les clàssiques com pintura i escultura, fins a altres més actuals com l’art digital, performatiu o la instal·lació, són els mitjans utilitzats pels artistes per aconseguir canalitzar i connectar amb l’espectador. Aquest any, la majoria d’obres conviuen sota la recerca i tornada a les arrels, en un camí que va des del primitiu al digital.

Aquest any, la programació de SWAB 2019 porta diverses novetats. Es presenta per primera vegada el programa Mèxic en Femení, que aposta per quatre artistes que treballen al voltant de la figura de la dona, repensant i reivindicant la seva posició a través de temes rellevants com el colonialisme, o la seva participació en l’art. A més, neix ‘Swab Vídeo Box, The identity Shadow’, un espai exclusivament dedicat a l’exploració artística a través del videoart, en col·laboració amb Aesthetica Magazine, on creen interessants reflexions al voltant de les tensions entre les relacions humanes.

Tampoc faltaran peces performatives clau del panorama actual en el programa com Swab Performance, comissariat per Alexandra Laudo que en aquesta edició aposta per elccarte digital. Finalment, tanca el programa el cicle de xerrades que vehicula SWAB thinks, entre les que destaquen la de la Fundació Josep Santacreu, que té com a objectiu visibilitzar el talent artístic des d’una posició integradora de persones amb diversitat funcional, malaltia mental o en risc d’ exclusió; el centre Espronceda, replanteja la figura del comissari portant a una nova dimensió la seva tasca, o l’anàlisi de la dona en el món de l’art.

SWAB Barcelona no només busca ser una important plataforma per a experiències estètiques innovadores, sinó també presentar al públic obres que prenen l’art com a eina per construir noves i necessàries reflexions i crear diferents experiències expositives amb interessants propostes d’artistes que es preocupen per la relació directa de l’obra amb l’espectador.

 


SWAB CONTEMPORARY ART FAIR

– Què: SWAB.

– Quan: 26-29 septiembre.

– Ón: Pavellón Italiano (Z6). Feria Barcelona (Plaça de Carles Buïgas, 8).

– FB/IG : @swabartfair .