Música Fa 2 anys

Viu un estiu simfònic amb l’OBC

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb seu a l’Auditori, inicia aquest diumenge un cicle de concerts d’estiu que s’emetran a TV3 i Catalunya Música.

L’OBC torna a L’Auditori de Barcelona per enregistrar sis concerts amb alguns dels directors i solistes més destacats de Catalunya. L’enregistrament dels concerts el fa Catalunya Música, que els emetrà al programa “OBC d’estiu”, els diumenges entre el 2 d’agost i el 6 de setembre, a les 11.00, i que presentarà Joan Vives. També durant l’estiu Catalunya Música emetrà quatre concerts de la Banda Municipal de Barcelona enregistrats durant la temporada 2018-19. Serà els divendres 10, 17, 24 i 31 de juliol a les 11.00. Paral·lelament, la Banda Municipal està enregistrant aquest mes quatre concerts que Catalunya Música emetrà la propera tardor.

Per la seva part, l’OBC estrenarà a TV3 el nou programa “Simfonies d’estiu a L’Auditori”, amb quatre concerts que estaran presentats pel periodista cultural Jofre Font. Després de mesos sense activitat, el públic es retrobarà amb l’OBC a partir del diumenge 12 de juliol a les 11:00. Els següents concerts a TV3 seran els diumenges 19 i 26 de juliol a les 11:00 i el 2 d’agost a les 9:45.

Aquests concerts posaran accent en el patrimoni musical català amb la interpretació d’obres d’autors com Robert Gerhard, Eduard Toldrà, Joan Manén i Carles Baguer, a més dels creadors actuals Josep Maria Guix i Ramon Humet.

La seva obra estarà secundada per la de compositors internacionals de tots els temps. De Händel a Mozart, de Txaikovski a Copland, de Dvorák a Ligeti, l’OBC aposta clarament per un repertori de qualitat que mostra l’ampli ventall de possibilitats que té l’Orquestra. Una OBC que, per tal de garantir la seguretat dels músics, actuarà en format reduït i alternant els torns dels intèrprets de manera que no hi hagi una exposició prolongada entre ells.

Al capdavant de l’Orquestra s’hi veuran directors com Daniel Espasa, Francesc Prat, Pablo Rus i el concertino de l’OBC, Vlad Stanculeasa, que dirigirà per primera vegada la formació. A més, en l’apartat de solistes es comptarà amb artistes ben coneguts a Catalunya, com la soprano Marta Mathéu i el tenor Marc Sala.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels esdeveniments culturals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per al foment de la cultura, la creació i la innovació.