Està passant Fa 3 anys

BCN SCIENCE: Un match x una vida

 

BCN Science  elabora la campanya Un match x una vida en col·laboració amb la Fundació Josep Carreras. Es tracta del segon projecte conjunt entre les dues entitats, en aquest cas una campanya de captació per conscienciar el públic jove de la necessitat d’augmentar el nombre de donants de medul·la òssia a Espanya.

Cada any, es diagnostiquen 5.000 nous casos de leucèmia a Espanya. Moltes persones necessitaran un trasplantament de medul·la òssia per superar la malaltia. 3 de cada 4 pacients no tindrà un familiar compatible. El trasplantament de medul·la òssia és l’única esperança per a molts afectats de leucèmia i altres malalties de la sang. Consisteix a substituir les cèl·lules malaltes del pacient per cèl·lules sanes d’un donant.

La campanya està basada en el format de tinder. Tenint en compte que els públics que busquen en els dos casos són similars (16-36 anys és el marge d’edat de tinder i 18 – 40 l’edat òptima de donants de medul·la òssia). Sota aquesta dada significativa que unia les dues propostes l’equip creatiu de BCN Science es va preguntar “Si cada dia milers de persones intenten fer match per tenir una relació, per què no intentar-ho per salvar una vida?”

És així com es va desenvolupar la idea principal de la campanya Un match x una vida. Amb la idea en ment, van decidir desenvolupar un experiment social gravat, una peça emotiva que apel·lés al públic general mitjançant un retrat directe, demostratiu i gairebé lúdic per la naturalesa de fons de la iniciativa.

“Alguns matches et poden canviar la vida. D’altres, poden salvar-la. “Sota aquesta premissa, l’equip de BCN Science ens explica que està molt content amb aquesta campanya, i que se senten molt afortunats de poder formar part d’una campanya tan important. A més se senten molt responsables de l’èxit de la campanya perquè els donants de medul·la augmentin i poder contribuir al màxim a la solució.

Cada dia es generen 26 milions d’matches a tot el món per trobar una parella, però hi ha un matx encara més important. És un matx que salvarà una vida. La donació de medul·la requereix trobar a dues persones compatibles, però la possibilitat que això passi és d’1 entre 4000.

Com més persones s’inscriguin en el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO), més possibilitats hi haurà que pacients de leucèmia de tot el món puguin fer matx i trobin un donant compatible per salvar la vida.

La campanya #UnMatchxUnaVida posa en evidència l’ús abusiu de les apps de cites, com a punt de partida per a convidar-nos a reflexionar sobre el temps que invertim buscant la persona que ens pot canviar la vida, sense adonar-nos que, amb menys esforç, nosaltres podem salvársela a algú. La resposta en xarxes socials ha estat molt positiva, i no hi ha res alegre més a l’equip de BCN Science que la seva campanya tingui un impacte positiu social i emocionalment.

Felicitats per la feina equip!

 


BCN Science